Po stáročia Číňania používali KOMBU pre zdravie štítnej žľazy. KOMBU tvoria tvrdé listy (dorastajúce do dĺžky 5-10 metrov), ktoré majú po usušení tmavo zelenú farbu. Niekedy bývajú potiahnuté bielym prírodným práškom. To je spôsobené kyselinou glutamínovou, vďaka ktorej sú strukoviny varené s Kombou lepšie stráviteľné a rýchlejšie sa uvaria. Morské riasy, ktoré sú vlastne akousi morskou zeleninou, obsahujú o 10-20% viac minerálnych látok ako bežná zelenina. Napriek vysokej schopnosti vstrebávať minerály neabsorbujú riasy z morskej vody škodlivé látky. Kde je stupeň znečistenia vody príliš vysoký, tam riasy proste nerastú
BALENIE
100 g
UPOZORNENIE
Skladujte v suchu. Krajina pôvodu Japonsko
Použitie:
Riasu namočte do vody a priveďte do varu. Potom riasu vyberte z vody. Tekutinu možno použiť na prípravu miso polievky. Riasu možno tiež využiť na ochutenie pokrmov zo strukovín.